Uoči sjednice Vlade RS-a blokada saobraćajnica u Banjoj Luci

0
306

Dvadesetak mlađih osoba i jutros je u blizini zgrade Vlade RS u Banjoj Luci nakratko blokiralo saobraćajnice, izražavajući nezadovoljstvo visokim cijenama goriva.

Među njima je ponovo bio Draško Stanivuković, odbornik PDP-a u banjalučkom parlamentu, koji je jučer priveden, jer se nije odazvao na razgovor u policiji zbog počinjenih prekršaja suprotno odredbama Zakona o javnom okupljanju Republike Srpske i Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH.

Za razliku od prethodnih dana nisu automobilima blokirali saobraćajnice, već su neprestano prelazili preko pješačkog prijelaza u ulici Olimpijskih pobjednika i Mladena Stojanovića i tako vozilima onemogućavali prolaz.

Nakon prijave vozača, policija je uzela podatke od protestnika, koji tvrde da su se na ovaj vid izražavanja nezadovoljstva odlučili uoči današnje sjednice entitetske vlade na kojoj će biti riječi o cijenama goriva.

Stanivuković je rekao i da ovim šalje poruku da, “čim je pušten na slobodu, nastavlja borbu protiv ugnjetavanja građana“.

Kazao je da su policajci bili korektni prema njima, a dalje korake, kako kaže, dogovarat će s autoprijevoznicima, koji smatraju da gorivo treba da pojeftini. (Fena)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here