Unaprijediti saradnju u oblasti obrazovanja, tehnološkog razvoja i kulture

0
338

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić razgovarao je danas u Sarajevu sa princom Sultanom bin Salmanom bin Abdulazizom Al Saudom, predsjednikom Generalnog komiteta Kraljevine Saudijske Arabije za turizam i kulturno naslijeđe.

Predsjedavajući Zvizdić se zahvalio na svemu što je Kraljevina Saudijska Arabija učinila za građane BiH. Izrazio je zadovoljstvo dobrim bilateralnim odnosima i istaknuo značaj daljnjeg intenziviiranja saradnje u svim segmentima.

Tokom razgovora, rečeno je da postoji veliki prostor za unapređenje ekonomskih odnosa i da je neophodno raditi na poboljšanju saradnje u oblastima turizma i prehrambene industrije.

Predsjedavajući Zvizdić je rekao da Bosna i Hercegovina ima ogromne turističke potencijale, posebno u segmentima zimskih sportova, planinskog, banjskog, seoskog, vjerskog, pomorskog ili kulturnog turizma. Rekao je i da je potrebno unaprijediti saradnju u oblasti obrazovanja, tehnološkog razvoja i kulture.

Princ Salman je rekao da postoji značajan prostor za saradnju i istaknuo veliki interes za investiranje u BiH. Naglasio je i značaj regionalne saradnje i opredijeljenost Kraljevine Saudijske Arabije da i dalje podstiče miran suživot svih naroda.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Hani bin Abdulah Mominah.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here