Ulaz u zgradu RTS-a oblijepljen trakom sa natpisom “Cenzurisano”

0
96

Učesnici protesta “Jedan od pet miliona” večeras su prekrili ulazna vrata Radio-televizije Srbije plakatima na kojima su kao jedan spojena lica direktora javnog servisa Dragana Bujoševića i direktora televizije Pink Željka Mitrovića.

Sa razglasa je emitovan poziv Bujoševiću da podnese ostavku sa “mjesta koje je uzurpirao”, kao i glavnom i odgovornom uredniku Informativnog programa Nenadu Lj. Stefanoviću da se prestane sa “lažima predsjednika Aleksandra Vučića kao da su istinite”.

Oko ulaza u zgradu RTS-a postavljena je traka “Cenzurisano”, a na platou te medijske kuće upaljene su baklje i postavljen veliki transparent “Gotov je”.

Također, na vrata je zalijepljena stara poruka nekadašnjeg pokreta “Otpor” sa stisnutom pesnicom i porukom “Gotov je”.

Prethodno su članovi Pokreta ujedinjenih fantoma postavili ružičaste četke na vratima RTS-a sa poruka “Dragane Bujoševiću da se manje prljaš, poklon četke da se istrljaš”, “Da li ćeš obraz ili wc šolju, Pokret ujedinjenih fantoma to tebi ostavljana na volju”.

Na sljedećoj poruci je postavljeno uputstvo “Iskorišćene četke poslati na Andrićev vijenac”.

Sve vrijeme je sa razglasa puštana špica “Dnevnika”, čule su se sirene koje zavijaju, a građani su skandirali “Vučiću, lopove”.(beta,tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here