Uhapšen direktor ‘Agrokomerca’ Ermin Mujić

0
821

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) danas su u okviru akcije ‘Kapija’ u Cazinu uhapsili direktora ‘Agrokomerca’ iz Velike Kladuše Ermina Mujića zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja u vezi sa krivičnim djelom primanje dara i drugih oblika koristi.

Nezvanično, Mujić je uzeo mito od 25.000 KM za određeni zakup, čime je pribavio protivpravnu imovinsku korist, a na štetu društva u kojem obavlja dužnost odgovornog lica.

Federalna vlada je prije dvije godine dala Nadzornom odboru “Agrokomerca” prethodnu saglasnost za imenovanje Mujića za direktora ovog privrednog društva na period od četiri godine.

U toku su pretresi objekata na više lokacija na području Unsko-sanskog kantona s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Aktivnosti se realizuju po naredbama Općinskog suda u Sarajevu i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uz podršku policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, Mujić će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu biti predat Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo na dalje postupanje.(sr,tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here