Udruženje hotelijera u BiH obradovano dozvolom pušenja u objektima u Austriji

0
320

Udruženje hotelijera i restoratera u BiH obradovano je odlukom donjeg doma parlamenta Austrije kojom se dozvoljava pušenje u restoranima i kafićima u toj zemlji.

– Dok i dalje čekamo da od vlasti u BiH dobijemo barem naznaku informacije da li su usvojili i jedan od brojnih prijedloga koje smo dali tokom perioda javne rasprave, ovakve vijesti svakako ohrabruju i daju nadu da će se, ako ne predlagač zakona, onda svakako poslanici u Parlamentu Federacije BiH ugledati na svoje kolege iz Austrije i odbaciti potpunu zabranu pušenja u ugostiteljskim objektima – izjavio je predsjednik Udruženja hotelijera i restoratera u BiH Amir Hadžić.

On je istakao da je Austrija zabranila pušenje osobama mlađim od 18 godina, dok je do sada ta granica iznosila 16 godina, te uvela zabranu za pušenje u automobilima ukoliko se u automobilu nalaze maloljetne osobe.

– U Federaciji BiH ta zabrana je već na snazi, jednako kao i zabrana prodaje alkoholnih pića maloljetnim osobama. Iskreno se nadam da će odgovorni za donošenje zakona u FBiH odustati od rigidnih i nepotrebnih zahtijeva, te uvažiti prijedloge koje daje ugostiteljsko-turistička struka, a koji odgovaraju i pušačima i nepušačima jednako – zaključio je Hadžić, saopćeno je iz Udruženja hotelijera i restoratera u BiH. (F, tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here