Ubio se jedan od osumnjičenih za ubistvo u Sokolović Koloniji, dvojica uhapšena

0
140

Sarajevska policija uhapsila je dvije osobe za koje se sumnja da su učestvovali odnosno počinili ubistvo Ammara Kapidžića u naselju Sokolović Kolonija u subotu oko 19 sati.

Treća osoba za kojom se tragalo je izvršila samoubistvo, saznaje Klix.ba.
“U toku noći na području Kantona Sarajevo su uhapšene osobe inicijala A.I. (1996. godište) i A.Š. (2000. godište)”, potvrdila je za Klix.ba glasnogovornica MUP-a KS Suvada Kuldija.

Kako saznajemo treća osoba za kojom se tragalo, inicijala A.K. (1990. godište) na području Konjica je izvršila samoubistvo.

Tokom cijele noći službenici MUP-a KS u saradnji s kolegama iz drugih policijskih agencija su radili na identifikaciji i pronalasku počinioca.

Muškarac ubijen ispred porodične kuće u Sokolović Koloniji kod Sarajeva

U pucnjavi koja se dogodila u subotu navečer u ulici Francuske revolucije poginuo je Ammar Kapidžić ispred svoje porodične kuće. Prema prvim informacijama napadač je u Kapidžića ispalio četiri metka, a zatim pobjegao.

Uslijedili su uviđaj i istraga, a zatim i opsežna potraga za osobama koje su učestvovale u likvidaciji. Poznato je da je ubijeni Ammar Kapidžić bio član Odbojkaškog kluba Ilidža.

Policija nastavlja rad na rasvjetljavanju slučaja.

(Klix, foto: H.M.)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here