U zadnje dvije godine promet na Facebooku se prepolovio

0
113

Facebook bilježi 4,7 milijardi mjesečnih pregleda, što je upola manje nego prije dvije godine. Naime, popularna društvena mreža tada je bilježila 8,5 milijardi pregleda mjesečno i bila druga najposjećenija web stranica iza nedodirljivog Googlea, piše američki poslovni magazin Fortune.

Roditelji na Fejsu

Sve više mladih odustaje od Facebooka, a osim skandala s privatnim podacima korisnika, Forbes dodaje da je glavni razlog tome taj što sve više roditelja otvara profile.

Gotovo tri milijuna Europljana mlađih od 25 godina ugasilo je svoje profile nakon što su njihovi roditelji pristupili Facebooku. Podsjetimo, Facebook je u srpnju izgubio 120 milijardi dolara tržišne vrijednosti u samo jednom danu, a to je šefa Marka Zuckerbega osobno stajalo 17 milijardi dolara, procjenjuje Guardian.

I ostale društvene mreže bilježe pad

Osim Facebooka, korisnički pad zabilježio je i Snapchat koji je ostao bez tri milijuna korisnika. Twitter je zbog pokušaja kontrole sadržaja izgubio pet milijardi dolara u tržišnoj vrijednosti.

Druge platforme koriste pogrešne korake svojih konkurenata, pa tako YouTube s 4,5 milijardi mjesečnih pregleda prijeti Facebooku na drugom mjestu. Prvi je i dalje Google s 15,2 milijardi posjeta mjesečno.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here