U vrele dane: Osvježite se gaziranom vodom

0
237

Da li će svakodnevno ispijanje gazirane vode da šteti vašem zdravlju?

NE! A evo i zašto.

Ako pijete gaziranu vodu u kojoj nema šećera niti vještačkih zaslađivača, ne morate da brinete. Gazirana voda koju popijete tokom dana ipak je samo voda. To je idealan način da uživate u osvježavajućim mjehurićima a da vaš organizam bude hidriran, naročito u ovo doba godine. Postoji i medicinska studija koja je otkrila da sportisti manje dehidriraju ako poslije vježbanja na raspolaganju imaju samo gaziranu vodu.

Sigurno ste negde već čuli ili pročitali da gazirani napici goje. Mnogi brinu da gazirana voda nije dobra za zdravlje. Naprotiv, gazirana voda je bez mirisa i ukusa i ne sadži kalorije, već samo ugljen dioksid koji kod mnogih konzumenata ove vode izazivaju osjećaj sitosti i na taj način može biti idealan dodatak vašoj dijeti.

Zbog mjehurića rastvorenog gasa, pomaže oslobađanju od nadutosti, smanjuje pritisak u crijevima i olakšava pražnjenje, pa samim tim dolazi do gubitka kilograma.

Znajte da je gazirana pored toga što vas hidrira i osvježava, bakteriološki ispravna i hemijski bezbjedna. Ako se dobro osjećate kada pijete gaziranu vodu, onda samo nastavite. (ag, zd)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here