U Tuzli počinje dvodnevni turnir rukometnih veterana

0
246

U organizaciji UG „Veterani RK Sloboda“ u Tuzli danas počinje 3. međunarodni turnir rukometnih veterana i veteranki pod nazivom „Rukomet na zrnu soli“, koji će trajati do 24. juna. Pokrovitelji su Grad Tuzla i Turistička zajednica TK.

U muškoj konkurenciji nastupit će 14, a u ženskoj sedam ekipa iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Rumunije, Makedonije i BiH.

– Takmičenje po grupama počinje u petak u 11.30 sati na pomoćnom stadionu “Tušanj”. Otvaranje turnira je istog dana u 13.30, a završnica turnira planirana je za subotu od 15.30 do 17 sati – izjavio je Feni Zlatko Cipurković, predsjednik UG „Veterani RK Sloboda“.

Za turnir su se prijavile ekipe: Nova Gradiška i „Nexe“ Našice (Hrvatska), Dobava (Slovenija), Skezilabda (Rumunija), „Mladi veterani“ Prilep, Kumanovo i Veterani reprezentacije (Makedonija), Sombor, „Stara škola“ Subotica i BASK Beograd (Srbija), te „Borac“ Travnik, Goražde, „Sloga“ G. Vakuf, „Konjuh“ Živinice i „Sloboda“ I i II Tuzla (BiH).
U konkurenciji rukometnih veterani prijavljeno je sedam ekipa: „Ravangrad“ Sombor, NS „Veteranke“ Novi Sad, Šabac i „Srem“ Sremska Mitrovica (Srbija), Gevgelija (Makedonija), te „Jedinstvo“ Brčko i „Jedinstvo“ Tuzla (BiH).

Nakon završetka turnira, u subotu oko 17 sati, bit će dodijeljeni pehari najboljim ekipama u obje konkurencije, te najboljim igračima i igračicama, strijelcima i golmanima.

Ovoga puta bit će uvedena i nova tri priznanja: najveselijoj ekipi, za fair play, te diploma „Ruka prijateljstva dr. Alija Azabagić“, koja nosi ime u januaru ove godine preminulog tuzlanskog rukometnog aktiviste i stomatologa. (mp)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here