U Tuzli otvoren 3. bh. festival hrane i vina (Foto)

1
717

Udruženje BH festival Tuzla organizator je 3. bosanskohercegovačkog festivala hrane i vina koji je večeras otvoren u improvizovanom sajamskom prostoru na Trgu slobode u Tuzli.

Cilj organizacije ovakvog događaja je da se na jednom mjestu objedine svi bh. proizvođači vina, hrane i usluga.

– Ovim projektom želimo uticati na svijest konzumenata da kupovinom i korištenjem domaćih proizvoda i usluga utiču na razvoj poljoprivrede u Bosni i Hercegovini kao i poboljšanje cjelokupne ekonomske situacije i otvaranja novih radnih mjesta – izjavio je Adnan Aliefendić, predsjednik Udruženja BH festival Tuzla.

Kaže da ovo nije najveći nego i jedini festival ove vrste u našoj državi na kojem su prisutni samo proizvođači iz Bosne i Hercegovine.

-Festival je okupio 32 izlagača iz svih krajeva BiH i za nas je to dovoljno. Među njima je 17 vinara dok su ostalo proizvođači suhomesnatih proizvoda i drugih delikatesa – kaže Aliefendić, dodavši da je malo poznato daa u BiH postoji 60 proizvođača vina i da većina izvozi svoje proizvode diljem svijeta.

Festival se održava na prostoru velične 600 kvadratnih metara, a završava sutra u večernjim satima. (tl)

1 komentar

  1. Festival ako se tako ovaj mini sajam moze navesti je skroman, a skroman je i prostor (cuj pod satorom, da bude jeftinije!?), a jedino što nije skromno je ulaznica od 15 KM…To sve govori o tome šta je cilj sajma. Ni blizu onome sto je prevarant izjavio za medije

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here