U Tuzli održan skup “Pravda za Davida i Dženana” (Foto)

0
507

Na Trgu slobode u Tuzli danas u popodnevnim satima održan je skup građana pod nazivom „Pravda za Davida i Dženana“, na kojem je data podrška porodicama Dragičević i Memić u nastojanjima da rasvijetle odgovorne za smrt njihove djece.

– Ušli smo u sistem gdje vlast tjera nas mlade da odlaze vani, a mi koji smo odlučili ostati vidimo da nemamo nikakva prava, za nas nema pravde i istine. Da li nas ovdje trebaju ubijati tatini sinovi, a da mi šutimo? Sad dižemo glas u nadi da će istina o dvojici ubijenih mladića kad – tad izaći na vidjelo – rekao je Matić.

Skupu je prisustvovao i Muriz Memić, Dženanov otac, koji je rekao da narod hoće istinu, kao što je i on želi saznati, dodavši da mu podrška iz drugih gradova BiH mnogo znači i da ga podstiće da istraje u svojim zahtjevima.

– Od početka tvrdim da je moj sin ubijen. Sad imam sve dokaze, ići ću do kraja i neću stati. Od sada govorim da sam ja glavni tužilac – poručio je Memić.

Okupljeni građani, mahom mlađe životne dobi, zapalili su svijeće i potpisali peticiju, uz poruku da se slučajevi kao što su David Dragičević i Dženan Memić više ne smiju ponavljati, te da pravda mora biti zadovoljena. (tl, Foto: Darko Zabuš)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here