U sukobu s borcima povrijeđeno sedam policajaca

0
350

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova KS oglasili su se saopćenjem nakon današnjih protesta demobilisanih boraca tokom kojeg je došlo do upotrebe suzavca i fizičkog sukoba. Naveli su da je povrijeđeno sedam policajaca, a da su uhapšene četiri osobe.

“Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su osiguravali proteste demobilisanih boraca, koji su se održavali ispred zgrade Parlamenta Federacije BiH u ulici Hamdije Kreševljakovića, općina Centar Sarajevo. Učesnici protesta su oko 13 sati krenuli ulicom Obala Kulina bana u pravcu starog dijela grada, te je došlo do narušavanja javnog reda i mira i napada na policijske službenike Uprave policije ovog ministarstva. Tom prilikom su policijski službenici upotrijebili sredstva sile prema određenom broju učesnika protesta”, kazali su iz MUP-a.

Kao posljedica napada na pripadnike Uprave policije, istaknuto je, došlo je do povređivanja sedam policijskih službenika.

“Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 359. KZ F BiH (napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti), slobode su lišena tri učesnika protesta, dok je jedna osoba lišena slobode zbog počinjenog prekršaja, te je nakon provedenog postupka otpuštena iz službenih prostorija”, saopćili su iz policije.

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja, kao i počinjenih krivičnih djela.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here