U Ši Selu otvoren 5.noćni turnir u futsalu, sedam dana dobrog “loptanja” (Foto)

0
307

U organizaciju Udruženja građana Ši Selo i grada Tuzle sinoć je ma terenima Stupine otvoren Peti noćni turnir u futsalu.  Na ovom tradicionalnom turniru učestvuje 17 ekipa sa područja TK i ekipa MNK Olimpijac iz Županje. Turnir će trajati sedam dana, a ekipe su raspoređene u četiri grupe.

Na otvaranju se prisutnima obratila potpredsjednica UG Ši Selo Zlata Smajić koja je pozdravila prisutne i zaželila im prijatan boravak i dobre sportske rezultate. Ujedno se zahvalila mnogobrojnim donatorima, koji su pomogli u organizaciji turnira.

Rečeno je da je Ši Selo najmnogobrojnija mjesna zajednica u Tuzli i da se ističe svojim aktivnostima na svim područjima, pa i na području sporta.

Takmičenje je proglasio otvorenim Meho Alić-Partić, stanovnik ove mjesne zaednice i naglasio:

– Naša mjesna zajednica želi pokazati kako se stvaraju dobri međuljudski odnosi, razumjevanje i tolerancija i kako mladi ljudi na ovakvim manifestacijama ispoljavaju snagu humanosti i zajedništva, snagu lijepog sportskog druženja i stvaranja pozitivnog ambijenta.
Mi naše goste dočekujemo otvorena srca sa dubokim uvjerenjem i željom da se kroz sport i međusobno druženje kod nas osjećaju kao kod svoje kuće – naglasio je Alić-Partić.

Za najbolje učesnike sedmodnevnog turnira predviđene su nagrade i priznanja. (map)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here