U Sarajevu zbog prodaje droge uhapšene tri osobe

0
146

Policija je u Sarajevu uhapsila tri muškarca osumnjičena za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga, saopšteno je iz kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

U policijskoj akciji pod nazivom “Pijaca” uhapšena su lica čiji su inicijali B.K. (35) i B.E. (55) nastanjeni u Sarajevu.

Pretresom navedenih lica u Ulici Alipašina u opštini Sarajevo Centar, kod B.E. je pronađen i oduzet 81 paketić sa materijom koja asocira na opojnu drogu heroin, dok je kod B.K. pronađena i oduzeta određena suma novca, koja, najvjerovatnije, potiče od prodaje droge.

U akciji kodnog naziva “Erma”, policijski službenici uhapsili su lice čiji su inicijali R.E. (30), nastanjeno u Sarajevu.

Pretresom navedenog lica u Ulici Dobrinjska u opštini Ilidža pronađeno je i oduzeto devet paketića sa materijom koja asocira na opojnu drogu spid i dva paketića sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuana.

Iz kantonalnog MUP-a navode da je o ovim slučajevima obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva, a sva tri uhapšena lica predata su u Jedinicu za obezbjeđivanje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode.

U saopštenju se dodaje da se nastavlja rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenih lica. (s)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here