U proljetnoj mećavi u Slovačkoj lančani sudar skoro 40 automobila

0
149

Više od 20 osoba povrijeđeno je dana,s od toga dvoje teško, u velikom lančanom sudaru oko 40 automobila na autoputu blizu Poprada u planinskim pred,elima na s,everu Slovačke u neočekivano snažnoj aprilskoj mećavi.

Autoput D1 zatvoren je na toj dionici za saobraćaj a hitna pomoć prevezla je u bolnice 24 povrijeđenih, od toga dvoje teško, šestoro sa srednje teškim a preostale sa lakšim povredama, kazao je slovačkoj agenciji TASR portparol slovačke hitne pomoći Boris Hmel.”Na mjestu su i dva vatrogasna autobusa u koje su evakuisani ljudi koji nisu povrijeđeni. Dobili su ćebad i tople napitke”, rekla je protparol Vatrogasne i spasilačke službe Zuzana Farkasova.

Ekipe vatrogasaca sa pojačanjima odvlače vozila koja su se sudarila i pokušavaju što prije da prokrče put i osposobe dionicu za saobraćaj.

Policija za sada ne zna kako je došlo do lančanog sudara osim očigledno otežanih uslova vožnje zbog snijega na autoputu i bijele tame kojom je tu dionicu jutros prekrila mećava.

Probleme sa neočekivanim udarom zime u proljeće kada joj na ovim geografskim širinama vrijeme nije imaju i u susjednoj Češkoj gdje mjestimično leži i metar svježeg snijega a u nekim regionima spasioci su morali da evekuišu i nađu prenoćište vozačima čiji su se automobili ili kamioni zaglavili u nanosima snijega.(beta,tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here