U objektivu: Gdje se u masi “izgubio” Nešo?

1
678

Preksinoć je u Mejdanu održan prvi predizborni skup PDA BiH, a organizatori su se potrudili da za svakog pozvanog rezerviraju stolicu.

Prvi saf je bio rezerviran za odabrane, a mnoge je iznenadilo da je jedna stlolica u prvom redu bila – prazna!

Sjedalica je bila rezervirana za Nešada Hotića, generalnog direktora UKC Tuzla, ljekara koji je na poziciju “prvog među bijelim mantilima” došao kao kadar SDP-a.

Nakon što je sva ključna mjesta u UKC-u preuzela ekipa bivšeg premijera Bege Gutića, a pogotovo nakon učestalih posjeta Sebije Izetbegović, dočekivane s buketima cvijeća i širokim osmijesima, špekuliralo se kako je Hotić prišao “vatri koja bolje grije”.

No, nakon što je ekipa Mirsada Kukića poslala Gutića u prošlost, a pod nadzor nove stranke stavljen je, zahvaljujući Muneveri Bećarević i UO UKC, zlobnici su ponovo širili čaršijske priče kako je “generalni” opet “promijenio dres”, a zadovoljštinu su dobili na predizbornom skupu PDA vidjevši rezervaciju za tuzlanskog dječijeg hirurga.

U prvom safu samo je ova stolica ostala upražnjena, što se nekima nije dopalo, a mnogo više je bilo onih koji su se dali u “analizu događaja”: gdje se u masi u Mejdanu izgubio Nešad Hotić i zašto nije došao na promociju starnke i predsjednika Kukića?

Vrijeme će najbolje odgovoriti šta se, u stvari, desilo! (tl)

1 komentar

  1. Nesko se ukazuje tamo gdje ga nikad ne ocekuju, nesto poput Gospe, ali se pouzdano zna da se pojavio na svakom okupljanju placenom od strane Bosnalijeka….domjenci, ruckovi, vecere, nocenja po Trebevicu, Bjelasnici i Jahorini, nekad i na Mackovcu….

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here