U nedjelju fešta u Kalesiji: Bosna na korak do Premijer lige odbojkaša

0
234

Sezona u prvenstvu Superlige Federacije BiH završava se finalnom utakmicom play-offa između kalesijske i sarajevske Bosne.

Adnan Karic, trener Bosne iz Kalesije

Nakon pobjede u prvoj utakmici u dvorani na Mojmilu (3:2), Bosni iz Kalesije smiješi se Premijer liga.

Adnan Karić , trener ekipe koja u ovom prvenstvu nije doživjela poraz do polufinala play-offa, kaže kako nije vodio težu utakmicu od prve finalne u Sarajevu, ali da ni druga neće biti lagana.

– Iako igramo na domaćem terenu, bit će teško, jer je Bosna iskusna ekipa sa dva bivša reprezentativca. U prvom susretu počeli smo opušteno, ali smo u nastavku pokazali snagu i kvalitet. Očekujem punu dvoranu i našu pobjedu kojom ćemo proslaviti ulazak u Premijer ligu BiH – izjavio je Karić za Fenu.

U Kalesiji se zaista sprema velika fešta, a načelnik općine Sead Džafić, prema riječim Karića, najavio je nagradu za igrače i stručni štab ukoliko se plasiraju u elitu bh. odbojke.

– Od početka prvenstva naš cilj bila je Premijer liga. Sada smo došli na korak i ne smijemo zakazati.
Imamo podršku od načelnika Džafića, a ja se nadam da ona neće izostati ni iduće sezone kada ćemo, ako sve bude kako očekujemo, igrati s neuporedivo kvalitetnijim ekipama – kaže Karić.

Ekipa Bosne u polufinalu je eliminisala Ilijaš (3:0, 2:3), dok je sarajevska Bosna bila bolja od tuzlanske Slobode (0:3, 3:0).

Utakmica Bosna (K) – Bosna (S) igra se u u nedjelju u sali Mješovite srednje škole u Kalesiji od 18 sati. (mp, fena, tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here