U Mejdanu otvoren Sajam zapošljavanja

0
459

U tuzlanskom Mejdanu počeo je Sajam zapošljavanja 2017. u organizaciji JU Služba za zapošljavanje TK Tuzla uz podršku Federalnog zavoda za zapošljavanje i Projekta zapošljavanja mladih – YEP.
Ovogodišnji Sajam svim zainteresiranim ponudit će lični kontakt sa većim brojem poslodavaca koji imaju otvorena radna mjesta ili će imati u skorijoj budućnosti, kao i prezentaciju i upoznavanje sa poslovnom politikom željenog poslodavca.

Posebno je akcentirano lično predstavljanje zainteresiranih jednom ili više poslodavaca, uz mogućnost ostavljanja svojih podataka, što vodi ka ulazu u uži izbor kandidata za posao ili mogućnost zaposlenja na licu mjesta.

Svi zaniteresirani dobit će stručnu podrška i pomoć uposlenika JU Službe za zapošljavanje TK pri popunjavanju prijavnog obrasca, biografije i pristupa, odnosna predstavljanja poslodavcu.
Na Sajmu će biti prezentirani i programi sufinansiranja zapošljavanja, a nezapolene osobe moći će uraditi profesionalne fotografije za biografiju/CV.

“Sajam neće služiti samo tražiocima zaposlenja, već i poslodavcima koji će imati priliku prikupiti veliki broj motivacionih pisama i biografija od kojih će moći formirati svoju bazu podataka, a koje će im doprinijeti uštedi vremena prilikom budućih zapošljavanja, jer neće morati raspisivati oglas, kontaktirati Službu ili drugi servis za posredovanje”, kazao je direktor Službe za zapošljavanje TK Senad Muhamedbegović.

Učešće na Sajmu zapošljavanja 2017. potvrdilo je 50 poslodavaca sa područja Tuzlanskog kantona sa oko 1000 otvorenih radnih mjesta. (rts, foto: TL)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here