Video: U Kaliforniji najmanje 50 mrtvih

0
172

Nekoliko tisuća američkih vatrogasaca bori se i šesti dan zaredom s golemim šumskim požarima u Kaliforniji dok su ekipe za potragu pokušavale pronaći tijela eventualnih novih žrtava požara u kojima je već poginulo najmanje 50 osoba.

“Danas su otkriveni ostaci još šest osoba u Paradiseu”, gradu s 26.000 stanovnika koji je doslovno prekrižen s karte i gdje je smrtno stradalo 48 od 50 žrtava, rekao je novinarima šerif Kory Honea.

Vatrogascima jako teško

Na sjeveru države požar nazvan Camp Fire spalio je 50.600 hektara, a svladan je tek u razini 35 posto, prema podacima kalifornijskih vatrogasaca (Cal Fire) u utorak ujutro. Više od 6500 kuća i 260 trgovina uništeno je otkad je izbio požar prošlog četvrtka.

Više od 5100 vatrogasaca raspoređeno je za taj požar, najpogibeljniji u povijesti Kalifornije.

“Puno rizika kombiniranog s teškim pristupom terenu u nekim zonama zakomplicirat će posao vatrogasaca”, upozorio je Cal Fire u izvješću od utorka ujutro.

Nekoliko stotina kilometara južnije, Woolsey Fire poharao je 39.300 hektara blizu Los Angelesa pri čemu su poginule najmanje dvije osobe. U utorak navečer suzbijen je samo u razini 40 posto.

Dan prije požara, pucnjava u klubu

Požar je izbio u četvrtak popodne blizu Thousand Oaksa, gradića koji je prethodne večeri pogodila pucnjava u baru u kojoj je poginulo 12 osoba.

Izgorio i Malibu

Požar se brzo proširio prema jugu i u subotu dosegao slavno ljetovalište Malibu.

Gotovo 3600 vatrogasaca bori se s plamenom koji je uništio i kuće nekih slavnih osoba o čemu je više njih izvijestilo na društvenim mrežama.

Više od 250.000 osoba dobilo je naređenje da napuste svoje domove u širokom području blizu Sacramenta, glavnog grada te države na zapadu SAD-a, te u Malibuu i okolici.

Uzroci požara još nisu identificirani. U gradu koji više ne postoji otkrivaju leševe. Najmanje 50 mrtvih u Kaliforniji.

 

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here