U BiH jutros sunčano, tokom dana pljuskovi, slično i narednih dana

0
211

U Bosni i Hercegovini jutros je sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 11 stepeni, Jajce, Sarajevo 16, Livno 17, Tuzla 19, Banja Luka, Bihać, Mostar, Trebinje 20, Bijeljina, Doboj 21, Gradačac 22 i Brčko 23.

U BiH danas će preovladavati nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Bosni je moguće izraženije grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnijim padavinama, jakim udarima vjetra, ponegdje i gradom. Dnevne temperature od 26 do 32 stepena.

U Sarajevu danas će biti sunčano vrijeme uz postepen porast naoblake tokom dana. Kiša, pljuskovi i grmljavina očekuju se u drugom dijelu dana. Dnevna temperatura oko 28 stepeni.

U Bosni i Hercegovini sutra će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Poslijepodne i u večernjim satima doći će do postepenog naoblačenja praćenog kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu i sjeveru zemlje do 23, a dnevne od 26 do 32 stepena.

U BiH će u četvrtak, 7. juna, biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne se očekuju kiša, pljuskovi i grmljavina. U Krajini i većem dijelu Posavine, bit će uglavnom bez padavina. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu i sjeveru od 18 do 23, a dnevne od 26 do 32 stepena.

U BiH će u petak, 8. juna, biti sunčano. Prema kraju dana i u večernjim satima u Hercegovini, na zapadu, jugozapadu Bosne i u Krajini se očekuju kiša i pljuskovi. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu i sjeveru do 23, a dnevne od 27 do 33 stepena.

U BiH u subotu, 9. juna, bit će nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 26 do 32 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here