U Banja Luci uhapšen bivši zamjenik pravobranioca RS-a

0
479

Bivši zamjenik pravobranioca Republike Srpske u Banja Luci Mirko Stojčinović uhapšen je jutros u svojoj kancelariji u zgradi Uprave za geodetske i imovinskopravne poslove u Banja Luci, potvrđeno je Feni u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) RS-a.

Stojčinovića su uhapsili inspektori Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUPRS-a zbog sumnje da je, kako se saznaje, nanio višemilionske štete Gradu Banja Luka.

“Stojčinović je lišen slobode i u toku su pretresi na više lokacija koje je osumnjičeni koristio”, potvrđeno je u MUP-u RS-a.

Mirko Stojčinović je prije nekoliko mjeseci postavljen za pomoćnika direktora za poslove nadzora u Upravi za geodetske i imovinskopravne poslove RS-a.

Po pisanju medija u RS-u, on se tereti za krivično delo zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja, odnosno da je kao pravobranilac RS-a, u sjedištu zamjenika u Banja Luci, u više navrata propustio da podnese tužbe ili obavijesti Grad Banja Luka o ishodu pojedinih sudskih sporova čime je drugim osobama omogućio sticanje protivpravne imovinske koristi, odnosno da gradsku svojinu upišu kao svoju.

Stojčinović je polovinom februara podnio ostavku na funkciju zamjenika pravobranioca u Banja Luci, zajedno s tadašnjim glavnom pravobraniteljicom RS-a Danijelom Novaković, koja je nedugo nakon toga preminula.

Novaković i Stojčinović su podnijeli ostavke nakon burne rasprave u Narodnoj skupštini RS-a sredinom decembra prošle godine, kada je ona iznijela brojne zamjerke na rad zamjenika pravobranioca u Banja Luci, te otkrila da joj je prijetio zbog njenog angažovanja da se ispoštuje zakonska procedura u slučaju zemljišta Poljoprivredne škole u Banjoj Luci.

Zamjerke na rad tada zamjenika republičkog pravobranioca Mirka Stojčinovića imao je i gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić, koji je u pismu upućenom ministru pravde RS-a Antonu Kasipoviću naveo da je Stojčinović nanio veliku štetu Gradu Banja Luka.(f,tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here