Tužna vijest: U Tuzli preminuo dr. Alija Azabagić

3
1068

Tuzla je ostala bez još jednog izuzetnog zdravstvenog radnika i vrsnog liječnika.


Poslije duge i teške bolesti na Odjelu intenzivne njege UKC Tuzla jutros oko 10 sati u 71. godini preminuo je primarijus dr. Alija Azabagić, specijalista maksilofacijalne i oralne hirurgije i osnivač ugledne poliklinike MDC “Azabagić”.

Osim kao stomatolog i zdravstveni stručnjak, bio je aktivan u političkom, javnom i sportskom životu i svugdje je ostavio neizbrisiv trag.

Bio je veoma omiljen među građanima Tuzle, uvijek spreman pomoći bilo šta da je u pitanju. Govorilo se “nema čovjeka koji mu se obratio, a da mu nije pomogo”.

Vrijeme i mjesto dženaze naknadno ćemo objaviti.

Porodici iskreno saučešće! (tl)

3 Komentari

  1. U kratkom vremenu napustila su nas tri vrsna doktora: Halilbašić, Muminhodžić i sada Azabagić…Kolika praznina za njima…Nemoguće je nadoknaditi gubitak.
    Počivajte u miru Božjem, laka vam zemlja – El Fatiha, Amen, Pokoj duši njihovoj! 🙁

  2. Alija: vedar, nasmijan, otvoren, dobronamjeran. Nesvakidašnje dobar i rijetko “sit” insan. Bilo je zadovoljstvo susresti ga na ulici, u kafani ili ordinaciji i spoznati da je život i neponovljiva privilegija svih onih koji ga vole kao Božji dar međusobnog davanja, saosjećanja i jednostavne ljudske topline. To su raritetni ljudi koje je blagodatno dotakla Stvoriteljeva ruka sa pregršti ljubavi, spontane skromnosti, smirenosti i neusiljene blagosti.
    Takvog ćemo Aliju pamtiti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here