Tuzlazezancije: Ja tebe lijepo, ti mene viberom!

1
707

U sportskim kuloarima priča se kako je sekretar Kantonalnog sportskog saveza Jadran Lasetović poziv za sinoćnje proglašenje “Izbor sportiste Tuzle za 2016.” dobio u posljednji trenutak i to – viberom!

Pozive za “grande” feštu u Narodnom pozorištu slao je, kao organizator i domaćin, Gradski sportski savez Tuzle na čijem je čelu Mara Lakić – Brčaninović.

Kulturan kakav jeste, Lasetović se ipak “ukazao” na predstavi u NP, iako pozivnicu nije dobio na kulturan i služben način, nego, kako već rekosmo, viberom.

Na nedavnom proglašenju najuspješnijih sportista TK, u organizaciji Kantonalnog sportskog saveza, gdje dužnost sekretara obavlja Lasetović, pozvana je i Mara Lakić – Brčaninović, kojoj je, kako nezvanično doznajemo, po protokolu i na odgovarajući način dostavljen poziv za kantonalnu sportsku svečanost.

Međutim, Mara Lakić – Brčaninović se na proglešenju najboljih sportsita TK – nije pojavila!

U kuloarima se priča da je nekada sjajna košarkašica, a danas trenerica i direktorica Jedinstva BH Telekom i selektorka mlade košarkaške reprezentacije BiH, te članica stručnog stožera seniorske selekcije BiH, a evo i “šefica” Gradskog sportskog saveza, bojkotovala Lasetovićevu svečanost.

Navodno, zato što je njena kćerka Melisa Brčaninović u konkurenciji najboljih juniorki TK bila tek na 3. mjestu, dok je Mara Lakić – Brčaninović u konkurenciji najboljih trenera TK u prošloj godini pozicionirana na 5. mjesto.

– Neću da vjerujem da je riječ o bojkotu, ali mnogi su primijetili da je Mara izostala sa našeg izbora na kojem je ranijih godina bila redovan gost – izjavio je ovim povodom Jadran Lasetović, ne želeći jutros, telefonski komentirati činjenicu da je od Lakić – Brčaninović poziv za “izbor sportiste Tuzle” dobio viber-porukom.

Lasetović je još dobro prošao, jer mnogi ugledni treneri i sportisti, pa ni novinari, uopće nisu pozvani na sinoćnju lokalnu feštu u Narodnom pozorištu. Čak ni viberom! (tl)

1 komentar

  1. Mari postovanje za igracku karijeru ali ovo uporno guranje cerke koja eto pa nikako da se ostvari vec postaje prilicno iritantno. Doduse, stavljanje licnih ispred interesa sire drustvene zajednice odavno je postalo obrazac pa se ne treba previse ljutiti na nasu Mare. Potencijalna nagrada je velika a cijena samo dignitet i dostojanstvo..

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here