Tuzlanska šifra 19: Bismillahi-Rahmani-Rahim

4
993

Nigdje komunizma ni socijalizma, a još manje komunista, pa i stvarnih socijalista kod nas, ali digla se “kuka i motika”, mlado i staro, žensko i muško, pismeno, polupismeno i nepismeno, (ne)poštena inteligencija i gnjili mediokriteti, vanjski neprijatelji i mrski prijatelji: bauk formiranja bez-SP(D)A-ovske vlasti kruži Bosnom i Hercegovinom. Sve sile stare nacionalističke i konstitutivne BiH ušle su u sveti savez kako bi se oslobodile tog bauka: narod hoće SP(D)A, Bošnjaci na okup, “njega vam je Bog poslao”, “mi slijedimo Aliju”, zavjera protiv Bošnjaka, uništenje kulture Bošnjaka, zabrana bosanskog jezika, novi genocid protiv…

Aktuelna potpuno histerična ekstaza javnih ispada protiv nepostojećih marksisitičkih ljevičara i cijele papazjanijski sklepane hrpe tzv. građanskih stranaka, prijeti da se pretvori u pravu srednjovjekovnu inkvizitorsku hajku protiv vještica i šejtansko-nakaznih političkih protivnika SP(D)A. Čini se da je definitivno ta kvazinacionalno-narodnjačka kamoristička, kleptokratska organizacija odlučila da pozove samog Allaha dž. da ureduje i da dovede stvari “u normalu”, baš kao i proteklih 25 godina. Naravno, pored ozbiljnih personalnih mafijaških prijetnji, od prosječno izbornih 25 KM “glasačke glavarine”, a uz svesrdnu pomoć izdašnih stranačkih sehara, došlo se do enormne “skromno bošnjačke” EURsko-milionske vrijednosti “parlamentarne ruke”.

Stvari, a i iznosi, jesu korupcionaški sasvim logični, pošto samo u TK kantonalna vlada na godišnjem nivou, uključujući budžet, u stvari, samo fiskalno raspolaže gotovo sa 800 miliona KM, dok je u Kantonu Sarajevo budžet sam “težak” gotovo 900 miliona KM, tako da je četvorogodišnji mandatni “ulov” reda više milijardi KM.

U Tuzlanskom kantonu, tj. u našem širem zavičaju, nakon gotovo frtalja vijeka “napretka i konstatno boljeg života u sveopštoj slobodi” bijede ukazala se šejtanska prikaza sa 19 đavolskih lica koja prijeti da otme “božanski” dodijeljenu i blagoslovljenu vlast iz ruku SP(D)A i da pokuša da zaustavi opštu društvenu disoluciju i propast. Jedni neizrijekom spominju samog Allaha dž. kao svog “glasača”, a drugi rahmetli Aliju i njegov sakralno-politički amanet, što u konačnici neminovno vodi prema orijentiru zajedničkog držanja za “uže malog Boga iz Banovići Sela”, gluho bilo.

Sasvim je više besmisleno braniti se kontraargumentima prisutnog “boljitka i dobrog života” od kojeg leđa pucaju: samo treba pogledati prema autobusnim stanicama i niskotarifnim aerodromima, osjetiti dubinu praznine u našim srcima, škole bez đaka…

Što se tiče magičnog broja 19 u Tuzlanskomn kantonu, tu je dogmatska teološko-spoznajna situacija isuviše jednostavna i direktno numerološki upućuje na vjerovatnu umiješanost samog Stvoritelja. Naime, slijedeći islamske učenjake, prva rečenica Kur’ana časnog bismillairahmanirahim (U ime Allaha Milostivog, Svemilosnog) sadrži upravo 19 arapskih harfova-znakova; sam Allah dž. se u Svetoj knjizi spominje 2698 puta-142×19. Nadalje, Kur’an sadrži 114 sura, tj. 6×19; svakih 19 godina su pomračenja, a, bogami, i brojevi se pojmovno u Musafu spominju 285 puta (15X19) i td. Broj 19 je potpuno sakralno svet i magičan i treba s njim pažljivo i sa poštovanjem.

Doduše, egipatsko-američki biohemičar i islamski numerolog Rešad Kalifa je informatički dokazao ove spoznaje i rođen je baš 19. 01.1935.g. a okrutno ubijen nožem u vjerski potaknutom atentatu u 55-oj godini života. Slučajno ili ne, njegov ubica je identificiran DNK dokazima tek 19 godina kasnije i osuđen na doživotni zatvor.

Svim bogohulnicama Svemogući je uputio i opomenu spominjući Sekar-Pakao, a završavajući je prijetećim riječima: “Nad njima je devetnaest”.

Ali je i 19 meleka: to svakako nisu “nalijevo-građanskih” 19 parlamentaraca skupštine TK. Ili jesu. To samo On zna. (Piše: Derviš ČIČKO)

4 Komentari

  1. Vrijeme je pred nama brzo ce se sve pokazati mene jedino tjesi izjava onog lazova imaovica u emisiji mreza kad rece da su mu gradjani tuzle najvazniji.kakvo je to smece dragi boze.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here