Tuzla: Sutra proglašenje najboljih sportista Tuzlanskog kantona

0
686

Sve je spremno za sutrašnje održavanje 23. manifestacije “Izbor sportiste Tuzlanskog kantona” za 2016. godinu što je posebna prilika za odavanje priznanja najuspješnijim, kada se zaokružuje učinak tokom godine sportista i ekipa – rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare Sportskog saveza TK u Tuzli.

Generalni sekretar saveza Jadran Lasetović rekao je da je pristiglo 160 prijava za najuspješnijeg sportistu TK i svako o njih tokom godine okitio se barem jednom titulom prvaka BiH u nekoj od sportskih disciplina.

– Žiri je imao možda jedan od najtežih zadataka do sada, ali su posao obavili na opće zadovoljstvo. Svi kandidati su dobri učenici ili strudenti i nijedan od njih, koji se sutra pojavi na sceni, neće imati životnih mrlja, što je nama posebno drago – rekao je Lasetović.

Priznanja za najuspješnije dodijelit će se u kategorijama: najuspješniji sportista i sportitskinja, najuspješnija ekipa, najuspješniji seniori, najuspješniji trener, najuspješniji juniori, najuspješniji kadeti, najuspješniji sportista i ekipa u invalidnom sportu, te najuspješniji trener u invalidnom sportu.

Prema riječima Branimira Mikića, predsjednika Sportskog saveza Tuzlanskog kantona ova manifestacija je odlična prilika da se najzaslužnijim sportistima zahvali za postignute rezultate.
-Iako u Tuzli i Tuzlanskom kantonu nemamo vrhunskih rezultata kakve su postizali sportisti u proteklom periodu, moramo biti zadovoljni ostvarenim rezultatima, jer su upravo ti sportisti bili i najbolji glasnici Tuzlanskog kantona, što u Federaciji, što u Bosni i Hercegovini – rekao je Mikić.

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK Zlatan Muratović istakao je da ovo ministarstvo redovno pomaže održavanje manifestacije koja na najbolji način promovira sport i sportiste.

Proglašenje najuspješnijih sportista i ekipa TK, uz prigodan program, održat će se sutra u velikoj sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli od 19,30 sati uz direktan prenos na RTV TK, rečeno je. (tl, Foto: Senad Pirić)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here