Tuzla: Prijetio samozapaljenjem, pa se predomislio

4
434

Mladić koji kaže da se zove Asmir Dedić i da je sin demobilisanog borca, popeo se danas na nastrešnicu zgrade u kojoj se održavala sjednica Gradskog vijeća, zaprijetivši da će se zapaliti.

Polio se benzinom, a okupljenima je rekao da nema od čega živjeti, a da mu nadležne službe već pet mjeseci odbijaju dati upotrebnu dozvolu za rad ugostiteljskog objekta u naselju Irac.

Na mjestu događaja bilo je policije, kao i dosta radoznalih građana. Nakon što je odbio da siđe, došao je član Gradske uprave, razgovarao s Dedićem, nakon čega ga je uveo u zgradu gdje će pokušati sagledati u čemu je problem i kako mu mogu pomoći.(tl – Foto: A.Kendić, Klix)

Download PDF

4 Komentari

 1. Žalosno. Jadni čovjek. Sjaj i bijeda tuzlanske stvarnosti.
  Preko puta, tog očajničkog čina, završena je rekonstrukcija zgrade “Grafičar” u iznosu 268.000 km. Sve za potrebe Grada, uprave, sve za potrebe i nesmetan rad naših dragih vijećnika.
  Dok se nesretnom čovjeku uskraćuje osnovno pravo, pravo na rad, preko puta Gradsko vijeće treba da ozakone izmjene Poslovnika o radu i usvoji novi Etički kodeks. U ovome gradu važno je i “zakonito” da prosvjednik može da prosvjeduje na udaljenosti do 500 metara od zgrade Vlade ili da vijećnik Gradskog vijeća ne smije povisiti ton i da mora obavezno da prisustvuje javnim skupovima (kada može babo, moraju i djeca). Etiko, moja etiko i tvoj Etički kodeks!
  U svemu tome, žao mi čovjeka, a ti demokratijo: gdje se izgubi u nekada slobodarskoj Tuzli?

 2. Poštovanje, Tuzlalive!
  Kada komentar čeka 6, 7 sati na moderiranje, nema svoju opravdanost da se kasnije i eventualno objavi. Pregazi nas vrijeme i eventualna čitanost istog. Pa, tako ne objavljujte ni ovaj gore napisani.
  Nema ljutnje. Uz razumjevanje, pozdrav!

  • Poštovani, neil young, potpuno ste u pravu, ali jednostavno postoje situacije kada se dogodi da komentar čeka na odobrenje nešto duže, iz prostog razloga što je redakcija kadrovski mala, administrira jedan ili dva. Ako se jedan razboli, a drugi je na terenu i zauzet temama poput ove koju komentirate, dogodi se da komentar čeka duže. Trudimo se da takvih situacija bude što manje, ali jednostavno: dogode se! Šta drugo reći osim ISPRIKA!

 3. Nema potrebe za isprikom, naravno da Vas razumijem.
  Želio sam samo da u tom momentu, ponukan trenutnim događanjem, istaknem svoj stav, a i sada još jednom podvlačim, na rad, loš odnos, poteškoće i uopće saradnju, gradski institucija na jednoj strani i običnog građanina, na drugoj. Način ukazivanja na problem i nemoć nesretnog A.D., pokazuje najbolje na taj odnos, odnos Grada prema običnom, malom čovjeku. On, navodno, pokušava da otvori manji obrt (aščinica), ali ne može. Naravno da ne može, nije on nikakav lokalni tajkun i što bi on bio konkurencija onima koji su dobri sa gradskim svemoćnicima. U ovome gradu pojedinci mogu sve, dok za druge, to je misaona imenica.
  Gradska uprava i vijećnici većine, učvršćuju svoj položaj i raspravljaju, po meni, o nepotrebnim etički upitnim temama, dok zanemaruju svoju osnovnu funkciju: Činjenje i stvaranje uslova da omogući nesmetan, isti, lakši, zdraviji i udobniji život SVIH građana u gradu Tuzla.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here