Tuzla: Premijer Fadil Novalić s tuzlanskim privrednicima

1
695

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić u popodnevnim satima posjetio je Tuzlu, a domaćin mu je bila kompanija “Bingo”.

Upravo u prostorijama te kompanije u Šičkom Brodu traje sastanak Novalića sa velikim brojem tuzlanskih i privrednika iz okolnih općina.

Kako saznaje Tuzlalive.ba, tema sastanka je reforma privređivanja, odnosno, kako i na koji način konkretno pridonijeti realizaciji Agende.

– Realnom sektoru je potrebna konkretna pomoć kako bi se unaprijedilo poslovanje. Pričamo o reformi i Agendi, a vrijeme je da se počnu vuči konkretni potezi, jer od realnog sektora zavisi stabilnost poslovanja Federacije – izjavio je za naš portal Nermin Čolić, vlasnik kompanije “Bony”.

Generalni direktor Elektroprivrede Bajazit Jašarević istakao je u izjavi za medije da je stabilnost rudnika važna za sigurniji elektroenergetski sistem Federacije, te da su u rudnicima uglja evidentan porast proizvodnje i pozitivnijeg poslovanja. Izgradnja TE Tuzla 7 je od kapitalnog značaja za energetski sektor.

Kako doznajemo, inicijativu za današnji sastanak s premijerom Novalićem i njegovim saradnicima dali su upravo privrednici Tuzle okupljeni oko Udruženja poslodavaca, kazao je Mensur Alić, vlasnik kompanije “Menprom”. (tl)

1 komentar

  1. Mogao je Mensur Alić kao član tuzlanskog Gradskog vijeća nešto učiniti za gradsko JP Direkciju za izgradnju, koja je Jasminovom voljom i čelnika SDP-a pred stečajem.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here