Tuzla: Policija spriječila radnike da uđu u zgradu TTU (Foto)

0
220

Desetak bivših radnika Tvornice transportnih uređaja (TTU) u Tuzli danas su se okupili ispred tvorničke kapije, a zatim su pokušali ući u krug, te u jednu neprivatiziranu zgradu firme, ali ih je u tome spriječila policija.

– Tražimo da se pojavi stečajna upravnica Alisa Bijedić i da nam konkretno objasni dokle se stiglo s uvezivanjem našeg radnog staža i osiguranjem sredstava za isplatu zaostalih plaća – kaže Mehmed Terzić, član sindikata otpuštenih radnika TTU.

Radnici tvrde da su od premijera Federalne vlade Fadila Novalića, ali i premijera TK Bege Gutića dobili obećanja da će njihovi zahtjevi biti realizovani, ali do sada se to nije dogodilo.

Navode da im je prilikom pokretanja stečajnog postupka prije tri godine obećano socijalno zbrinjavanje, uvezivanje radnog staža, isplata zaostalih plata, te na kraju novi angažman radno sposobnih osoba u novoj fabrici TTU Energetik koja je otvorena 2017. godine.

Većina tih obećanja nisu realizovana, a radnici kažu da neće odustati od protesta ispred kapije TTU-a sve dok im ne ispune zahtjeve. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here