Tuzla: Otvorena izložba slika Cvite Bojić – Šarić (Foto)

0
1212

U Galeriji „Krtistian Kreković“ u Franjevačkom samostanu u Tuzli večeras je otvorena izložba slika likovne umjetnice iz Jajca Cvite Bojić – Šarić.

Organizatori izložbe su tuzlanska podružnica HKD „Napredak“ i Franjevački samostan „Sv. Petra i Pavla“, uime kojih je autoricu i posjetitelje pozdravio Nikola Čiča, predsjednik „Napretka“.

O izložbenim radovima prigodnu besjedu imala je profesorica umjetnosti iz KŠC „Sveti Franjo“ iz Tuzle Marina Trogrlić, dok je autorica navela da je ovo njena šesta samostalna izložba, a prva izvan Jajca.

– Izložila sam 21. sliku, najviše je riječ o tehnici tuš na papiru, s tim da ima nekoliko primjeraka djela urađenih u kombinaciji s crtanjem i tušem. Ovo što vidite, započela sam 2002. godine, a tu su moja prva četiri rada. Poslije sam se udala i napravila pauzu, da bih poslije ocijenila da ne treba ostati samo na tim radovima, pa sam uradila još jednu seriju na sličan način, a sve sam provukla kroz prirodu tako da povežem čovjek kome ta priroda pripada i kojoj on pripada – kazala je za Fenu autorica izloženih radova, dodavši da je riječ o tehnici koja je, bar tako misli, svojstvena samo njoj, posebno kada se govori o načinu obrade slika.

Izložbu je otvorio Edin Jahić, direktor Turističke zajednice Grada Tuzla, koji je, među ostalim, istakao zahvalnost Franjevačkom samostanu i Galeriji „Kristian Kreković“ koja se brojnošću priređenih izložbi uklopila u turistički ponudu Tuzle.

Izložba slika Cvite Bojić – Šarić bit će otvorena 15 dana. (tl – Foto: Miro Petrović)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here