Tuzla: Novogodišnje druženje članova Odbojkaške akademije „Mikasa NLB banka“ (Foto)

0
466

Odbojkaška akademija „Mikasa NLB banka“ iz Tuzle upriličila je danas na poznatom izletištu Ilinčica prednovogodišnje druženje s članovima i roditeljima, uz bogat roštilj i zabavu.

Akademija, koja je prošlog mjeseca obilježila prvu godišnjicu rada, okuplja djevojčice od pionirskog do seniorskog uzrasta.

– Upriličili smo četverosatno druženje pod sloganom „dan u prirodi“. Okupili smo 60 odbojkašica, njihove roditelje i prijatelje kluba, a tu su još treneri Lejla Softić i Lejla Ramić. Željeli smo na ovaj način da se svima zahvalimo na saradnji i da se zabavimo, te, ujedno, razgovaramo o narednim planovima – izjavio je za Fenu Almir Žilić, osnivač Odbojkaške akademija „Mikasa NLB banka“ i njen prvi trener.

Dodao je da se odbojkaška akademija u radu fokusirala na zdrav način života, bavljenje lijepim sportom kakav je odbojka, sa što više boravaka i druženja u prirodi.

Unatoč hladnoći, na Ilinčici je bilo veselo, a za odbojkašice je sve bio veliki podstrek da u idućoj godini nastave s radom i u dogledno vrijeme postanu ekipa koja će u domaćim takmičenjima biti ravnopravna s iskusnijim i finansijski moćnijim klubovima. (Fena)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here