Tužilaštvo KS zatražilo maksimalnu kaznu za Sanjina Sefića

0
172

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo iznijelo je završne riječi u slučaju Sanjina Sefića, zatraživši maksimalnu kaznu zatvora za dva krivična djela: izazivanje opće opasnosti i neukazivanje pomoći nakon saobraćajne nesreće.

Postupajuća tužiteljica je prilikom iznošenja završnih riječi na Sudu KS napomenula da su kroz izjave svjedoka i vještačenje dokazali da je krivično djelo bez sumnje počinjeno i da ga je izvršio Sanjin Sefić.

Osim što su zatražili maksimalnu kaznu za Sefića, zatražili su najstrožije kazne za sve ostale, bez ikakvih olakšavajućih okolnosti. Sve imajući u vidu da optuženi nije iskazao nijedan vid kajanja.

Za njega je rečeno kako je svjesno počinio krivično djelo, kao i da nije dokazano da je imao amneziju, već da je svjesno organizavao svoj bijeg. Tokom ekstradicije je uložio žalbu.

Napomenuli su kako je Sefić povratnik u kršenju krivičnih djela, te da mu je 2015. određena kazna zatvora zbog napada na službeno lice. Dodali su također da su svi optuženi za pomaganje u bjekstvu povratnici u krivičnim djelima i da su uživaoci narkotika.

Podsjećamo, Sanjina Sefića se sumnjiči da je 10. oktobra u sarajevskoj ulici Zmaja od Bosne, vozeći velikom brzinom automobilom usmrtio Selmu Agić i Editu Malkoč, studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu. (Klix)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here