Turska i Rusija žele zajednički s teritorija Sirije očistiti sve terorističke organizacije

0
240

Ministar vanjskih poslova Republike Turske Mevlut Cavusoglu je nakon sastanka s ruskim zvaničnicima u Moskvi istakao kako njegova zemlja i Rusija dijele zajedničku volju da se s teritorija Sirije očiste sve terorističke organizacije, javlja Anadolu Agency (AA).

U zgradi Ministarstva odbrane Rusije u Moskvi danas je održan sastanak turske i ruske delegacije, a glavna tema sastanka su dešavanja u Siriji

Ministar Cavusoglu je nakon sastanka u Moskvi istakao kako njegova zemlja i Rusija “imaju zajedničku volju da se s teritorija Sirije očiste sve terorističke organizacije”.

“Nastavit ćemo blisko sarađivati s Rusijom i Iranom u vezi Sirije i drugih regionalnih pitanja”, kazao je Cavusoglu te dodao kako zemlje garanteri iz Astane zagovaraju teritorijalni intergitet Sirije.

“Kao zemlje garanteri iz Astane, mi zagovaramo teritorijalni integritet i političko jedinstvo Sirije, protivimo se svim naporima koji to žele narušiti”, kazao je Cavusoglu.

Sastanku u Moskvi, osim Cavusoglua, ispred turske delegacije prisustvovali su i ministar odbrane Hulusi Akar, šef obavještajne službe Turske Hakan Fidan i glasnogovornik Ureda predsjednika Turske Ibrahim Kalin.

S ruske strane prisustvovali su ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, ministar odbrane Sergej Soygu, načelnik ruskog Generalštaba, general Valereij Gerasimov i specijalni izaslanik ruskog predsjednika za Siriju Aleksandr Lavretnjev.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here