Tučnjava pred školom u Vukomercu

0
200

Građani su se i danas okupili pred školom u Vukomercu na prosvjedu. Tu je bio i gradonačelnik Milan Bandić. Šef Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić, koji je, navodno je udario jednog građanina.

Fizički obračun

Pavle Kalinić sukobio se s građanima i došlo je do fizičkog obračuna. Svjedoci kažu da je šef Ureda za upravljanje u hitnim situacijama udario jednog čovjeka. Građani su ga psovali i vikali mu da je ulizica. Došla je interventna policija i privela jednog muškarca.

Iz policije su priopćili da je uhićena jedna osoba koju policija dovodi u vezu s pucnjavom. Neki ranije privedeni otprije su poznati policiji.

Podsjetimo, roditelji osnovnoškolaca i stanovnici Vukomerca jučer su izvrijeđali Bandića i nasrnuli na njega, bijesni zbog pucnjave dviju romskih obitelji u neposrednoj blizini osnovne škole. Gađali su ga jajima, a kada je odlazio, raznim su predmetima gađali njegov službeni automobil i udarali po njemu.

Bandić je danas prosvjednike nazvao “čoporom pijanaca”.

“Ja mislim da su izabrali krivu metu. Osjećam se odlično. Nikad me nitko nije pljuvao, niti će me pljuvati. Par pijanaca je došlo tamo. Mi smo imali kvalitetan sastanak s predstavnicima roditelja, a onda je došlo par ljudi krvavih očiju. To je sastavni dio posla, mislim da policija nije u potpunosti odradila svoj posao, u pravnoj državi svatko treba raditi svoj posao”, rekao je Bandić.

Novinari su Bandića pitali kako je prošao njegov automobil u napadu stanovnika Vukomerca.

“Dolazim i danas, a prosvjednici su hrabri samo u čoporu, neka mi dođu u Bužanovu pojedinačno”

“Automobilu nije bilo ništa, sve je u redu, to su obični pijanci. Dijelim te pijance od poštenih građana. Ja ću biti danas u Vukomercu u 17 sati na pikniku s djecom i opet me nitko neće čuvati. Hrabri su kad se napiju i kad su u čoporu. Pozivam ih pojedinačno da dođu u Bužanovu ulicu”, izazvao je Bandić prosvjednike.

Rekao je i što će se dogoditi s romskom obitelji koja ratuje s drugom kalašnjikovima.

“Nitko se neće iseljavati, nego će oni koji su napravili izgrede odgovarati. Molim vas da ne radimo cirkus oko grada, grad nije slučaj niti će biti, a ako je netko napravio problem, neka odgovara, neka ga policija obradi i privede sudu”, rekao je Bandić

Obračun kalašnjikovima između dviju obitelji dogodio se u neposrednoj blizini osnovne škole, i to oko 19 sati, u vrijeme dok su u njoj još bila djeca.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović poručio je kako su svi građani, djeca i roditelji u Vukomercu sigurni, a policija je u stalnom kontaktu s roditeljima i vodstvom škole te se dogovaraju određene aktivnosti usmjerene na vraćanje osjećaja sigurnosti.

“Za njih i općenitu percepciju sigurnosti važno je da je policija tamo nazočna, uniformirana i u civilu, a počinitelji će odgovarati kad im se dokaže krivnja”, istaknuo je Božinović.(ip,tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here