Trojica pljačkaša bježe ka Bosanskom Petrovcu?

0
168

Jutros je opljačkana Intesa San Paolo banka u Drvaru. Teško je ranjen jedan policajac, nad kojim se, kako nezvanično saznaje, vrši operacija u bolnici u Splitu. Postoji mogućnost da trojica pljačkaša bježe ka Bosanskom Petrovcu, pa su u akciju hapšenja uključeni i pripadnici MUP-a Unsko-sanskog kantona.

U automobilu kojim su pljačkaši pobjegli iz Drvara, a koje je pronađeno zapaljeno na planinskom prevoju Oštrelj, pronađene su dvije automatske puške.

Još se ne zna koliki je iznos novca otuđen.

Dojavu o razbojništvu drvarska policija zaprimila je jutros oko 7:30 sati. Izlaskom na mjesto događaja policija je zatekla nepoznate osobe koje su na njih pucale, pri čemu je jedan policajac zadobio prostrelnu ranu.

Nakon vatrenog okršaja, nepoznate osobe su se udaljile u motornom vozilu ‘audi’, koje je ubrzo pronađeno zapaljeno na prevoju Oštrelj kod Drvara.

Voditelj Odjela kirurgije u Livnu dr. Branko Perić za Fenu je kazao kako je ranjeni policajac izvan životne opasnosti, te je prebačen u KBC Split.

“On je zadobio prostrelnu ranu kroz abdomen, a metak je oštetio kičmene kralješke i bubreg. Međutim, u stabilnom je stanju. Trenutno su mu noge oduzete, ali nije oštećen spinalni kanal pa bi mu se funkcije u nogama trebale vratiti”, kazao je dr. Perić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here