Trojica migranata pretukli i opljačkali mladića u Bosanskoj Gradišci

0
162

Policija u Bosanskoj Gradišci uhapsila je trojicu migranata zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo razbojništvo nad dvadeset trogodišnjakom iz te općine.

Slobode su lišeni Y.S. (2000.) i L.E. (2000.), državljani Alžira, te A.M. (2000.) iz Palestine.

-Utvrđeno je da su osumnjičeni protekle noći nanijeli povrede oštećenom u njegovoj kući, nakon čega su od njega otuđili određene predmete – saopćeno je iz Policijske uprave Bosanska Gradiška.

O svim okolnostima upoznat je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se lica ispitaju i da se preduzmu potrebe mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela razbojništvo, te da se utvrdi eventualno postojanje drugih krivičnih djela.

Sve dalje mjere i radnje prema osumnjičenim bit će preduzete pod nadzorom dežurnog okružnog javnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, te su o svemu obaviješteni i službenici Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, Odjeljenja za poslove sa strancima-terenska kancelarija Banja Luka.

Na području Policijske uprave Gradiška u proteklih nekoliko dana prisutni su migranti u pokušaju da se domognu zemalja Evropske unije.

Tokom jučerašnjeg dana zatečeno je 15 ilegalnih migranata, najviše iz Sirije. (Fena)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here