Trbušni ples i balet u Tuzli: Hollywoodska plesna grupa donijela dašak orijenta

0
299

Pod okriljem svjetske turneje poznata plesna grupa Bellydance Evolution večeras je u prepunom Bosanskom kulturom centru (BKC) u Tuzli izvela predstavu “Fantasm – Odyssey of Dreams” (Priča o Šeherzadi).
Predstava kroz deset scena donosi kombinaciju orijentalnog plesa sa drugim modernim plesnim formama, a ovakav spoj naišao je na odličan prijem kod tuzlanske publike koja dosad nije imala priliku uživati u sličnom spektaklu.

Svi oni koji su ovu noć odlučili provesti u tuzlanskom BKC-u imali su priliku prepustiti se nesvakidašnjem događaju ispunjenom daškom orijenta, orijentalnim kostimima i neobičnom koreografijom u holivudskoj produkciji.

Plesnu grupu Bellydance Evolution 2009. godine je osnovala svjetski priznata orijentalna plesačica Jilline Carlano.

“Večeras smo imali priliku vidjeti jedan vrhunski orijentalni plesni show trupe koja nam dolazi iz Los Angelesa i okuplja svjetsku postavu plesača i muzičara u sferi orijentalnog plesa. Ovaj show donio je svu ljepotu i raznolikost plesa koju sa sobom nosi, a vješto je kombinovana s baletom i nekim drugim modernim stilovima”, kazala je Lejla Mehmedović, projekt menadžerica Bellydance Evolution festivala u Tuzli.

Hollywoodska grupa do danas je u vlastitoj produkciji iznjedrila četiri predstave koje su oborile sve rekorde gledanosti, a boravak u Tuzli članovi su iskoristili i za organizaciju plesne radionice koju su realizirala poznata imena iz oblasti orijentalnog plesa, ali i drugih plesnih stilova. (Klix, foto: TL)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here