TK: Nastavak aktivnosti na suzbijanju nelegalnog prijevoza putnika

0
567

U Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona danas je održan sastanak predstavnika Ministarstva i taksi prijevoznika s područja općine Banovići na kome su razgovarali o rješavanju problema nelegalnog prijevoza putnika posebno kombi vozilima na području te općine.

Predstavnici samostalnih taksi prijevoznika su istakli i problem nedovoljno uređenih i saobraćajnom signalizacijom neadekvatno obilježenih taksi stajališta na području općine.

Predstavnici Ministarstva su naveli da se problem nelegalnog prijevoza na području TK mora rješavati multidisciplinarno, odnosno da težište aktivnosti mora biti na kontrolnim organima (Kantonalna uprava za inspekcijske poslove TK i Ministarstvo unutrašnjih poslova TK), ali značajnu ulogu moraju imati i druge institucije odnosno Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja TK kao i nadležne općinske i gradska služba zadužene za oblast saobraćaja.

Predstavnici Ministarstva najavili su skori početak distribucije dopunskih taksi oznaka za 2017. godinu za sve taksi prijevoznika na području Tuzlanskog kantona kao i nastavak aktivnosti na suzbijanju nelegalnog rada u oblasti prijevoza putnika, a naročito u oblasti taksi prijevoza, kako bi omogućili legalnim taksi prijevoznicima ambijent u kojem mogu nesmetano obavljati tu djelatnost.

Sastanku su prisustvovali ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK Mirsad Gluhić i pomoćnik ministra za saobraćaj Nenad Lukanović, te predstavnici taksi prijevoznika općine Banovići, samostalni taksi prijevoznici Sejdinović Isak, Žunić Enes i Bešić Ramiz, saopćeno je iz iz Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja TK. (f)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here