Sveta arhijerejska liturgija novog zvorničko-tuzlanskog episkopa (Foto)

1
382

U prisustvu velikog broja vjernika s područja Tuzle i okolnih mjesta, u Hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Tuzli danas je prvi svetu arhijerejsku liturgiju služio episkop Fotije, novi episkop zvorničko-tuzlanski.

Fotije je nedavno je ustoličen u Sabornom hramu Presvete Bogorodice u Bijeljini, naslijedivši na ovom crkvenom položaju vladiku Hrizostoma, koji je izabran za mitropolita dabrobosanskog.

Današnja sveta arhijerejska liturgija episkopa Fotija upriličena je u organizaciji Crkvene općine Tuzla, a pod pokroviteljstvom Vlade TK i Grada Tuzla.

Pokrovitelj kulturno-umjetničkog programa izvedenog ovim povodom je SKPD “Prosvjeta” Tuzla, nakon čega je održano narodno veselje. (tl)

1 komentar

  1. Je li ovo u masi vojvoda Vujović? Koji je to kameleon da se prilagodi svakoj situaciji, svakoj vlasti, pa i vjeri. “Čovjek” u ratu pobjegao u Srbiju, a vratio se kao “prvoborac i oslobodilac”…Dok mnogi borci nemaju šta da jedu vojvoda se kroz esdepe uhljebio bolje nego iko… To je nama naša borba dala da imamo Žarka za mašalla

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here