Sutra skup opomene Krečana i Tuzlaka zbog “slučaja DTV Partizan”

1
665

Udruženje građana “Kreka” sutra u 17 sati održat će skup pod nazivom “Sa riječi na djela – vratite nam “Partizan”.

Skup će se održati u krugu nekadašnjeg doma DTV “Partizan” u Kreki, a povod je nedavno urušavanje krova zgrade, pokušaj da se nezakonito objekt sravni do temelja, te nerealizovanje na Općinskom vijeću Tuzle 2015. godine inicijative o obnovi ovog kulurno-povijesnog zdanja.

Krečani su ogorčeni što im objekt, izuzet 1995. godine zbog potreba izbjegličkih općina i skladištenja humanitarne pomoći, nikada nije vraćen, sukladno odluci o izuzimanju, a nakon što su ga korisnici uništili, a poslije i “zub vremena”, nije adaptiran i vraćen prijašnjim korisnicima na raspolaganje.

Udruženje građana „Kreka“ na ovaj način želi da vrlo jasno podsjeti gradonačelnika i gradske vlasti da napokon pređu s riječi na djela i spovedu u život svoje odluke, tim više što se one podudaraju i za željama stanovnika ovog dijela grada.

Udruženje je pozvalo na podršku sve Krečane, Tuzlake i prijatelje, a najavljen je dolazak i brojnih uglednih ličnosti našeg grada. (tl)

1 komentar

  1. Nema od toga nista osim ako mu se ne zaprijeti pa taj nikad nije ni usao u taj objekat daj boze da zna i gdje se nalazi

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here