Sutra protest prevarenih i opljačkanih kupaca stanova iz zgrade “15. maj”

1
441

Masovni protest, kojim traže hitan završetak zgrade na Brčanskoj Malti najavili su prevareni, opljačkani i obespravljeni kupci poslovnih prostora i garaža objekta „SPO 15.maj“.

U proglasu koji su istaknuli na mnogim mjestima u Tuzli, pozivaju sve sve kupce stanova, poslovnih prostora i garaža u „SPO 15.maj“ da “najozbiljnije shvatite situaciju u kojoj se nalaze i konačno uzmu stvari u svoje ruke”, te da masovno izađu na ulice i izbore se za  svoju imovinu, stoji u proglasu.

“Druge nam nema nažalost u ovakvoj pravnoj državi”, navode kupci.

Pozivaju sve kupce da bez isprike dođu na protest koji je zakazan za u utorak, 6. februara. Okupljanje će početi u 10 – 10:30 sati ispred zgrade „SPO 15.maj“, a dalje kretanje je  uredno prijavljeno MUP-u.

“Protestima tražimo hitno i bez odlaganja sprovođenje odluka donesenih na Gradskom vijeću u 11. mjesecu 2017 godine, a koje još nisu sprovedene. Ne trebaju nama deklarativne odluke, nego one koje se moraju odmah sprovesti”, navode.

Hitno i bez odlaganja tražeda “Gimprom” i Šabovići odmah nastave sa daljom gradnjom objekta ili da Grad nađe način i uvede drugog izvođača kao što je urađeno na zgradi kod stadiona Tušanj, te da se zgrada na Brčanskoj Malti završi u što skorijem roku i etažira, a što im je gradonačelnik Imamović i obećao.

“Na protest pozivamo i sve građane Tuzle koji suosjećaju sa našom patnjom sve ove godine, kao i komšije, naročito iz zgrade Sjenjak D bloka, Bulevara, Brčanske Malte, ali i sve druge građane Tuzle da nam se pridruže. Pozivamo također i sve ranije prevarene kupce u zgradama koje je “Giprom” gradio da nađu vremena i podrže nas”, navode.

Pozivaju i druga udruženja građana da se soldarišu s njima i dođu na protest. Sve se može kad se hoće, to svi znaju, ali izgleda danas je to moguće postići samo pritiskom na vlast i odgovorne u ovoj aferi!

“Nažalost, potreban je i pritisak na Tužilaštvo koje zapravo nikoga iz politike ne procesuira, nema očitovanja tužilaca o krivcima po krivičnoj prijavi u ovom slučaju. Tužilaštvu poručujemo: Izvucite predmete iz ladica i rješavajte ih konačno. Nas politika ne zanima nego jedino useljenje u svoje stanove”, stoji u proglasu.

Idemo sada, poručili su, odlučno i jače i masovnije nego do sada, sve do konačnog useljenja u naše stanove!, stoji u proglasu oštećenih kupaca poslovnih prostora i garaža “SPO 15. maj” u Tuzli. (tl)

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here