Sutra će ulicama Tuzle šetati kauboji, princeze, aveti, cvjetići, mornari, indijanci… (Foto)

0
748

Sukladno višegodišnjoj tradiciji, Katolički školski centar „Sv. Franjo“ iz Tuzle sutra će u povodu pokladnih svećanosti, koje prethodne korizmi pred Uskrs, upriličiti tradicionalni karneval pod maskama.

Učenici ovog centra već duže se pripremaju za „maškarijadu“, pa će sutra učionice preplaviti likovi princeza, gusara, kraljevića, razbojnika, indijanaca, kauboja, iz filmova strave i užasa, ali i oni iz bajki, a bit će i prerušenih u političare, filmske zvijezde, sportaše…

– Ako nas posluži vrijeme karnevalska povorka krenut će ispred KŠC-a, proći će središtem grada i završiti na Trgu slobode, gdje će se maskirani učenici zadržati i veseliti zajedno s građanima. U slučaju lošeg vremena, odnosno, padavina ili velike hladnoće, maškare će se predstaviti u našoj fiskulturnoj dvorani – izjavila je Žana Altumbabić, direktorica Opće gimnazije KŠC „Sveti Franjo“.

Karnevalska povorka krenut će kroz grad ili ka Fiskulturnoj dvorani škole u 11 sati, a pridružit će im se i članovi Limene glazbe i Tuzlanske mažoretkinje.

Na fotosima: Učesnici prošlogodišnje karnevalske povorke u Tuzli. (tl, mp)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here