Sudski policajac zadobio teške povrede prilikom privođenja optuženog u Sarajevu

0
161

Službenik Sudske policije FBiH zadobio je jutros teške tjelesne povrede kada je došao da privede optuženog Nihada Sokolića u sarajevskoj općini Novi Grad.

Kako nam je rečeno u Sudskoj policiji FBiH, policajca je jutros oko 8:55 sati napao pas optuženog, kada su službenici postupajući po naredbi Osnovnog suda u Banjoj Luci trebali privesti Sokolića.

“Prilikom realizacije naredbe, usljed izbjegavanja napada psa koji se nalazio na posjedu optuženog, došlo je do teških tjelesnih povreda službenika Sudske policije T. Ć. koji je prebačen u Opću bolnicu ‘Prim. dr. Abdulah Nakaš’. Na okolnosti navedenog događaja službenici MUP-a Kantona Sarajevo su izvršili uviđaj”, kazali su za Klix.ba u Sudskoj policiji FBiH.

Kako saznajemo, riječ je o policajcu Ćazimu Trnki koji je zadobio višestruke povrede noge i glave te je operisan.

Sokolić iz Sarajeva se tereti da je zajedno sa Đorđom Trobokom iz Istočnog Sarajeva prijetio smrću Banjalučaninu Goranu Dragičeviću. Oni su 15. decembra 2016. godine ostavili ručnu bombu ispod njegovog automobila i poruku “Ovo ti je posljednje upozorenje” pokušavajući da iznude novac. (Klix, foto: ilustracija)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here