Stvari koje nikad ne smijete staviti na lice

0
171

I dok brojni “kućni proizvodi” mogu zamijeniti kupovne preparate za njegu, stručnjaci savjetuju da pripazite šta stavljate na lice.

Znamo da svom licu želite najbolje i da mislite da to činite eksperimentirajući nizom preparata koji njemu nisu namijenjeni, piše Cosmopolitan. Međutim, put do savršene kože krije se u pravilnoj njezi, a ona nikako ne uključuje sljedeće proizvode:
Alkohol

Alkohol je odličan za dezinfekciju rana, ali ne i za bubuljice na licu.
Šećer

Vjerojatno već znate kako prekomjerna konzumacija šećera dovodi do slabljenja elastičnosti kože što zna biti uzrok preuranjenim borama i obješenoj koži. Maske sa smeđim šećerom možete koristiti u borbi protiv celulita, ali šećer nikako nemojte stavljati na lice jer će posljedice biti itekako vidljive.
Losion za tijelo

Vrlo je jednostavno – koža lica puno je osjetljivija od kože tijela, pa se, iako se losion za tijelo može činiti sličnim, sastojci kreme za lice i losiona za tijelo u mnogočemu razlikuju. Također, losioni za tijelo nerijetko sadrže parfeme i šljokice koji vašem lice mogu donijeti puno više štete od koristi.
Soda bikarbona

Soda bikarbona jedan je od onih sastojaka koji nerijetko pronalazi svoj put do recepata za kućnu izradu pilinga za lice, ali razmislite – ako može izbjeliti zube, što može učiniti vašoj koži.
Lak za kosu

Čuli ste onaj „sjajan“ trik u kojem lakom za kosu fiksirate svoju šminku? Prestanite s tim. Lak za kosu pun je hemikalija, zatvara pore i može izazvati bubuljice i iritaciju kože. Osim toga, svakako nije nešto što želite udisati više nego je to potrebno.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here