Starčević čestitao Slobodi na pobjedi, Nalić hvali “divove” (Foto)

0
415

Ekipa Tuzla Cityja primila je u četiri kola samo dva gola, ali jedan od njih večeras je odlučio pobjednika na Tušnju, u susretu ovog tima s gradskim rivalom Slobodom (Vidović, 0:1)

Slobodan Starčević, trener Tuzla Cityja (Foto: Miro Petrović)

Sigurno je da trener Slobodan Starčević ne može biti zadovoljan učinkom svojih igrača, tim prije što su posljednjih 20 minuta igrali s igračem više, zbog isključenja Ivetića.

– Čestitam igračima Slobode ne samo zato što su pobijedili nego što su iskazali veću želju i ona je na kraju ispoljena ovim rezultatom. Mislim da je bila dobra utakmica i pred punim Tušnjem je vraćena nada u fudbal u Tuzli. Rekao sam već da Tuzla ima kvalitetan nogomet i da će ove dvije ekipe iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje – zaključio je Starčević.

Njegov rival na klupi Slobode sigurno je bio zadovoljniji i raspoloženiji.

Zlatan Nalić, pobjeda u drugoj utakmici (Foto: Miro Petrović)

U drugoj utakmici na klupi Slobode novi šef stručnog štaba Zlatan Nalić osjetio je slast pobjede.

Žrtva je bila ekipa Tuzla Cityja koja je večeras na Tušnju formalno bila domaćin, a gol Antonija Vidovića donio je Slobodi prvu pobjedu.

– Rekao bih da je ovo bila prava divovska bitka mojih igrača, mojih ratnika, i zaslužili su veliki aplauz. Mislim da su zaslužili i ovu pobjedu i ovakav ishod utakmice s obzirom na to da su imali dvije trenažne sedmice koje su ekstremne, ali sa jako dobrim ambijentom – izjavio je Nalić nakon utakmice.

Publika je također, uglavnom, bila zadovoljna, ali smao rezultatom.

Obje ekipe morat će navijačima pružiti više u narednim utakmicama. (mp)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here