Stanje nacije: “Sultan” Bakir na Kosovo stiže!

4
588

Po ko zna koji put, srbijanski poglavari su započeli „kosovski boj“. Kao kućnu radinost. Za domaću upotrebu! Ovoga puta, ravno Kosovo je pohodio i pokorio sultan Bakir. Prvi put, ravno Kosovo je pokorio sultan Murat, drugi put Nikola Pašić, treći put Tito, četvrti put NATO i sad “sultan” Bakir. Jedini koji Kosovo nije pokorio, bio je knjaz Slobodan. To jest, drug Sloba.

I kao što to biva, prvo su među serbski narod, umjesto Filip Višnjića i drugih guslarskih istoričara, a Višnjić je uz to bio i slijep, navalili, čoporativno, silni analitičari, to jest kućni ljubimci knjaza Vučića. Oni, smatrajući građane Srbije priglupim, svakodnevno kolaju svim Vučićevim televizijama, tabloidima i radio-stanicama, objašnjavajući šta je pisac, to jest Vučić, htio da kaže „mom narodu“!

Dakle, “sultan” Bakir na ravno Kosovo stiže, pokori ga i od Srbije odvoji tako što reče „da što se mene tiče, kosovo je davno trebalo priznati“. Onda se diže kuka i motika, od nekog Krleta, es-em-be kanistera Lazanskog, Vučićevića, Raduna…Suma sumarum, “sultan” Bakir je optužen da ugrožava teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, narušava tradicionalne prijateljske odnose Srbije i BiH, da je protiv miroljubive i dobrosusjedske politike knjaza Vučića…Sve zbog jedne netačne izjave!

Naime, susjedna nam je Srbija de facto i de jure, priznala Kosovo! Bosna i Hercegovina nije!

Srbija priznaje kosovske lične karte, vozačke dozvole, pasoše, svu dokumentaciju potrebnu za razmjenu roba i usluga, kosovskog diplomatskog predstavnika u Beogradu, Vučić kao šef Srbije priča u Briselu sa šefom Kosova Tačijem, Briselskim sporazumom 2013. godine Srbija je priznala legitimitet svih institucija Kosova, kosovski Srbi sudjeluju u vršenju sudske, zakonodavne i izvšne vlasti Kosova, Srbija ima oko 700 miliona evra izvoza na Kosovo…

Nasuprot tome, Bosna i Hercegovina ima vizni režim sa Kosovom, ne priznaje nikakve spoljnotrgovinske dokumente, osiguranje, nema u Sarajeevu diplomatskog predstavnika Kosova, Bošnjaci ne sudjeluju u vršenju vlasti na Kosovu, izvoz be-ha roba na Kosovo je administrativno toliko zapriječen da se ne isplati ni izvoziti ni uvoziti…

Kosovo je Srbija izgubila zbog toga što je Miloševićev nacional-socijalistički režim ukinuo autonomiju Kosova, ukinuo univerzitet i školski sistem, a zaveo teror, ubistva, rušenje džamija, uništavanje biblioteka, progon 800.000 Albanaca, učinio ratne zločine, a samo NATO intervencija je spriječila da srbijanska država, nakon genocida u Bosni učini i genocid na Kosovu i srpskom narodu nanese još jednu sramotu.

Dakle, Miloševićev režim u kojem su važne uloge igrali Vučić kao ministar informisanja i Ivica Dačić kao portparol nacional-socijalističke partije, izgubio je Kosovo. Ili drugačije, otjerao je Kosovo iz Srbije! “Sultan” Bakir, ma šta rekao, nije ga izgubio. Čak, i ako kaže da ga neće nikad priznati, neće se ništa promijeniti.

Ali, predpostavimo da se Albanci popišmane i odluče da se vrate u sastav Srbije! Tada bi nastala takva zbrka i trka, da bi se i Toma Nikolić, i Vulin, i Vučić i es-em-be Kanister Lazanski utrkivali ko će prije do granice sa Kosovom ravnim, ko će prije do topuza da spriječi njihov povratak. Jer, niko od njih ne može da prihvati da im predsjednik Srbije, premijer ili, nedaj Bože, načelnik generalštaba bude Albanac. To bi se moralo desiti, jer bi u strukturi stanovništva Srbije bilo skoro trećina Albanaca. A, demografi su izračunali da bi 2050. godine svaki Srbin imao svog Albanca! O natalitetu je riječ!

Naravno, za vladajuću spoljnu politiku Srbije, pisanu u desetercu i dvanaestercu Filipa Višnjića i Načertaniju Ilije Garašanina, idealno bi bilo da Kosovo bude u Srbiji. Bez Albanaca! Sve dok se takva politika ne promijeni u politiku zajedničkog života Srba i Albanaca na Kosovu, neće biti dobro za kosovske Srbe. Srpska država se mora odreći Protićeve teorije da „Arbanasi imaju manje lobanje od drugih u Evropi“ i aktuelnog direktora Kancelarije za kosovo, Marka Đurića da „Srbi na Kosovu žive u neljudskom okruženju!“. Nisam mogao ni zamiusliti da će moj profesor i dekan Fakulteta političkih nauka u Beogradu, plemeniti čovjek i erudita, pokojni Najdan Pašić imati tako lošeg unuka!

Što se tiče izjave “sultana” Bakira Izetbegovića, ona će dobro doći Vučićevoj stranci na predstojećim beogradskim izborima. A, bacio je malo i uzvodu kad je riječ o općim izborima u be-ha iduće godine. (Piše: Ekrem AVDIĆ)

4 Komentari

 1. Suma sumarum to je to…samo tebi moj le***i a********u nikako da dođe iz dupeta u glavu da nije u Bosni ratovala Srbijanska država,sem ako Republiku srpsku ne smatraš državom,već se desio građanski rat a da je srbijanska armada prešla Drinu granica bi bila negde oko Beča.

  • Od svega sto si napisao jedino ti je ime ispravno………. PREVARA.!!!!!!
   Za tebe i takve, nema zivota na ovom, a pogotovo na onom svijetu.
   Valja ti zivjeti i umrijeti u LAZIMA, a mense cini…nije ti lahko

 2. Srbija nije ratovala a ima 300 hiljada ratnih veterana. Sve ratove devedesetih je izgubila. Taj rezim je u. Crno zavio sve a najvise srpski narod

  • Bravo Eki, to je prava istina. Ova “prevara” nije prošla.
   Država koja “nije ratovala” ima više RVI od svih drugih država s kojima “nije ratovala”

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here