Stanje nacije: SDA – Pazi, odron!

0
492

Kad je predsjednik najveće bošnjačke partije dao „konja za damu“, što će reći da mu je miliji i draži, a neobrazovaniji i nepametniji, Amir Zukić od Senada Šepića, pogazio je i još važeću Odluku predsjedništva SDA koju je potpisao rahmetli Sulejman Tihić. U Odluci stoji da svi članovi moraju podnijeti ostavke na stranačke funkcije ako se protiv njih podigne optužnica. Da se ta odluka poštuje, već bi van Predsjedništva SDA ostali Amir Zukić, Asim Sarajlić i Mirsad Kukić! Ako i ovaj slučaj shvatimo šahovski, onda je Bakir Izetbegović, ipak, loše odigrao. Tri konja za damu je nelogično! Šta se iza brda valja?

Naime, autistični Bake, od prvog prezidencijalnog dana je mislio da se sav stranački život odvija u zgradi smještenoj u ulici Mehmeda Spahe 14, u Centrali kako to vole da kažu. Šta se događa van Centrale, ko šta radi a ko šta razgrađuje, ko krade a ko ne krade, ko sramoti i stranku i državu, Bake nije imao pojma. Oko njega, ili u blizini, okupilo se mnogo podlaca, ulizica, karijerista, lopova, sinekurista, klijentelista …I svi su mu govorili ono što uhu godi! A, uhom se ne misli!

Za to vrijeme, na mnogim mjestima širom be-ha, postavljeni su znakovi : SDA-PAZI, ODRON! Odronulo se u Krajini – Šepić i jarani, u Zenici- Fudo i jarani, u Hercegovini- Sokolović i jarani, u Sarajevu – četiri poslanika kantonalne ansambleje, u Bužimu – četiri vijećnika, u Sarajevu – Konaković i drugari…

Iz Spahine broj 14 je procurilo da Centrala sprema drugarsku grupu koja će uvesti starateljstvo nad Kantonalnim odborom u Tuzli! Meta je odbjegli sin, Mirsad Kukić. Da je autista Bake imao ono što žene nemaju, onda bi ispoštovao rečenu odluku iz, za SDA zlatnog doba džeza, doba Tihićevog predsjedavanja, onda bi vuci bili siti a ovce na broju. Ovako, uvođenjem starateljstva nad Kantonalnim odborom u Tuzli, Bake jednim udarcem ne pogađa nijednu muhu!

Kukić će, statutarno, biti eliminisan iz rukovodstva Stranke, Sarajlić i Zukić će nestatutarno ostati, a Stranka će u Tuzlanskom kantonu doživjeti, ne odron, već klizište koje će teško biti sanirano. Da je do kadije, kao od kadije, onda se ne bi ni pokretalo. SDA, ovako, skroz odronima zatrpana, teško da će na zelenu granu na sljedećim izborima. A, i jesen je doba kad počinje lišće da žuti. (Piše: Ekrem AVDIĆ)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here