Srebrenik na nogama: Večeras prva finalna utakmica A-1 lige Gradina – Čelik

0
319

U Srebreniku se večeras igra prva utakmica finalne serije prvenstva A-1 lige košarkaša između domaće Gradine i zeničkog Čelika.

Vlado Mićanović uspješno je vodio Gradinu do čelne pozicije za play-off (Foto: Miro Petrović)

Obje ekipe finale su izborile nakon „majstorica“. Gradina je s 2:1 eliminirala Travnik Bosna Tours, dok su Zeničani istim rezultatom bili bolji od Radničkog iz Goražda.

– Čelik smo u prvom dijelu prvenstva pobijedili u oba susreta, ali u finalu su sve opcije otvorene. Nema taktiziranja, a naš klub je pred historijskim uspjehom i nadam se da ćemo slaviti u obje utakmice – izjavio je u razgovoru za naš portal trener Gradine Vladimir Mićanović.

Kaže da je Čelik bio ubjedljiv u zadnje dvije utakmice protiv Radničkog.

– Pobijedili su ubacivši oba puta više od 100 poena, što znači da su maksimalno podigli igru. Međutim, prvenstvo se dobija odbranom što smo pokazali tokom lige. Mi smo postavili jasan cilj: prošle godine finale play-offa, ove godine da osvojimo prvenstvo – podsjeća „kormilar“ Srebreničana, koji je trenersku karijeru „pekao“ u tuzlanskom Studentu, te poslije u OKK Slobodi.

U ekipi Gradine igra ili su igrali doskora, mnogo košarkaša koji su svojevremeno nastupali za Sloboda Ditu, te OKK Slobodu: Zlatko Golijanin, Rusmir Grošić, Miodrag Tanasilović, Mirza Hrnčić, Dino Radić, Saša Džambić, dok s dvojnom registracijom nastupaju Emir Čerkezović i Jasmin Jakupović.

Ekipa Gradine kotira kao favorit za prvaka A-1 lige i novog člana Lige 12 KS BiH, ali trener Mićanović na to gleda s oprezom.

– Favoriti jesmo, pogotovo što imamo prednost domaćeg terena u eventualnoj trećoj utakmici. Ali, jedno je biti favorit na papiru, a drugo je potvrditi to na terenu. Prvo treba skočiti, pa reći hop – napominje Mićanović.

Utakmica Gradina – Čelik igra se večeras u Sportskoj dvorani u Srebreniku od 19.30 sati. (mp)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here