Sportski vikend: U subotu pet utakmica, tri u “zgusnutim” terminima

0
177

Sportski vikend donosi pet vrlo zanimljivih utakmica u Tuzli, i sve su najavljene za subotu.

U 16 sati u Mejdanu meč pretposljednjeg kola prvenstva igraju rukometašice Jedinstva i Hrasnice. Nakon serije poraza, ovo je prilika da “rekonstruisana” ekipa “labudica” konačno osvoji tri boda.

U 18 sati utakmicu s Bosnom iz Tešnja igraju rukometaši Slobode, koji “jure” prema tituli prvaka grupe Sjever i utakmici play-offa s Iskrom iz Bugojna za ulazak u Premijer ligu BiH. Utakmica se igra u maloj dvorani Mejdana.

Potom slijedi tako zgusnut raspored tri utakmice, na tri borilišta, da će ljubitelji sporta, kako god se pogleda, biti na gubitku, jer će moći prisustvovati samo jednom događaju.

Ovo je najbolji primjer koliko i kako tuzlanski klubovi sarađuju i dogovaraju raspored kakav odgovara onima koje u svakoj prilici pozivaju “da u što većeb broju dođu i bodre svoje ljubimce” – navijačima!

Naime, čim se u maloj dvorani završi rukomet Sloboda – Bosna Tešanj, počinje košarkaški susret OKK Sloboda – Široki (19.30).

Samo pola sata kasnije, na Tušnju počinje duel Sloboda – Željezničar (20.00) i tamo će, čini se, otići glavnina ljubitelja sporta. Oštećeni su i košarkaši i nogometaši, jer mnogi koji redovno prate utakmice ova dva kluba, neće moći “jednom stražnjicom na dva mjesta”.

Šta tek reći za duel malonogometaša Salinesa i Mostar SG Staklorada, koji u maloj dvorani počinje u 20.15. Znači, dok još traju i košarka i meč na Tušnju!? A susret odlučuje o finalisti prvenstva države, jer je Salines u Mostaru pobijedio 3:2 i ima sjajnu priliku da trijumfom u drugoj utakmici izbori pravo da se bori za prvaka BiH.

Zaista šteta što nije napravljen drukčiji raspored, pa da gledatelji uživaju u svim utakmicama.
Ako je nedjelja “zauzeta” zbog Vaskrsa, moglo se nešto prebaciti za ponedjeljak, kada će svoju utakmicu odigrati nogometaši Tuzla Cityja i Zvijezde 09 (17.00). (tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here