Split je odbranjen, ali se požar širi prema drugim mjestima (Foto)

0
1159

Glavni vatrogasni zapovjednik Splitsko-dalmatinske županije Dražen Glavina izjavio je da je oko 22,30 sati Split obranjen, kako je sve pod nadzorom, a da vatrogasci trebaju još samo ugasiti požar na predjelu Mejaša, što će uskoro biti i učinjeno.

Ravnatelj Crvenog križa grada Splita Tomislav Gojo za Hinu je, prije nego li je Split obranjen od vatre, potvrdio kako je u Spaladium Areni u Lori pripremljeno 200 kreveta, pokrivača, hrane i vode za prihvat lakše ozlijeđenih gasitelja kao i za moguću evakuaciju ugroženog stanovništva.

“Zvao me je ravnatelj županijske Hitne pomoći i tražio da osiguram mjesta za lakše ozlijeđene vatrogasce koji su nastradali u požaru, te zatražili liječničku pomoć. Isto tako smo morali osigurati i mjesta za eventualnu evakuaciju stanovništva sa ugroženih dijelova požarišta. To je prihvatni centar u kojem možemo smjestiti 200 ljudi”, rekao je Gojo.

Dodao je i da je za prihvat spreman Studentski centar.

Prema nekim informacijama požar se, međutim, širi prema Strožancu i drugim naseljima u splitkom okrugu. (Fena, Foto: Slobodna Dalmacija)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here