“Solari” će odigrati šest pripremnih utakmica

1
230

Rukometaši Slobode do početka prvenstva u Prvoj federalnoj ligi – grupa Sjever, odigrat će šest pripremnih utakmica, saznaje Tuzlalive.ba.

Trener Tuzlaka, Mirza Bulić, kaže da su nastojali dogovoriti susrete s jakim rivalima, kako bi se što bolje pripremili za nastavak prvenstva u kojem za cilj imaju osvajanje naslov prvaka.

– Prvu utakmicu odigrat ćemo 16. januara u Tuzli sa hrvatskim prvoligašem Spačvom iz Vinkovaca (18 sati), a tri dana poslije gosti smo ekipe Borca u Banjoj Luci (17.30) – rekao je Bulić za naš portal.

Za 23. januar dogovorena je utakmica u Mejdanu s ekipom Vogošće (18 sati), a tri dana poslije ugostit će ekipu Osijeka (14 sati).

Posljednje dvije utakmice Sloboda će odigrati početkom februara s Drinom iz Zvornika, liderom Prve lige RS, ali termini još nisu dogovoreni.

– Pripreme za sada teku vrlo dobro. Napravili smo selekciju igrača koji će ostati u takmičarskom programu, sa dosta mladih, dok je nekim starijim igračima omogućeno da karijeru nastave u drugim ekipama – zaključio je Bulić.

Sa njegovog spiska otpali su Benjamin Hrustić, Redžo Kahrić i Danijel Sabljić. (mp – Foto: Mpt)

1 komentar

  1. Se’es buliću,otjerali ste djecu na ulicu i to je presedan kako je Slobode…I ono malo što je valjalo u klubu uništili ste pohlepom i dovodjenjem starudija koje za godinu ,dvije nisu nizašta a onda kad ne uđete u prvu ligu biće “nisam ja kriv”…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here